čtvrtek 11. srpna 2016

Proč Píšu v Nadpisech Velká Písmena

Článek Plný Velkých Slov

Možná už jste si říkali, co jsem to za idiota, když Píšu Všechny Nadpisy Takhle.
Tak Já Vám To Teda Vysvětlím. 
source


Všichni Se Oháníme Sílou A Ušlechtilostí Slov, Ale Přemýšleli Jste Někdy O Tom, Jaký To Asi Je Být Slovem, Který Začíná Malým Písmenem? Když Mají Slova Podle Vás Takovou Sílu, Tak Proč Je Zneucťujete Tím, Že Je Píšete S Malým Počátečním Písmenem?

Někteří Čtenáři Mě Skutečně Hubovali Za To, Že Je To Prostě Špatně. Proč To Tak Píšeš, Hořekovali. To Mě Dohnalo K Tomuto Činu - Napsat Takovým Stylem Celý Článek. Článek Plný Velkých Slov. Ach Ano, Když Napíšete Něco S Velkým Počátečním Písmenem, Tak Se Z Toho Rázem Stane Něco Jako Velké Slovo, Nemyslíte?
A Jak Si To Vůbec Můžu Dovolit? Snadno. V Pravidlech Českého Pravopisu To Není Zakázaný. Fakt Není. Nikde Tam Nenajdete Větu "Nepište Každé Slovo Ve Větě S Velkým Písmenem." Hledala Jsem To. Když To Není Zakázaný, Tak Proč Bych To Nesměla Udělat? Nikomu To Přeci Neublíží.
Varování: Ve Škole To Však Nezkoušejte. Učitelky Jsou Hrozně Prudérní. I Já Jsem Si Počkala, Až Budu Mít Školu Hotovou. Kdo Si Počká, Ten Se Dočká.

Přemýšleli Jste Někdy, Že Se Některý Slova Musí Cítit Děsně Blbě, Když Je Všichni Píšou S Malým? Jako By Snad Byly Nedůležitý. Zkuste Se Vžít Do Jejich Situace. Některý Slova Se Nikdy Nedostanou Na Začátek Věty, Takže Nikdy Nezažijí, Jaký To Je Být Velký. Jak By Se Vám Líbilo, Kdybyste Se Psali S Malými Písmenky? Tak Třeba anička nováková. To Je Ale Nedůstojný, Co? A O Co Je Taková Předložka Nebo Zvratné Zájmeno Se Horší Než anička nováková?
Vidíte, U Mě Na Blogu Se Aspoň Chvíli Můžou Cítit Aspoň Tak Důležitě, Jak Si Zaslouží. A anička nováková Si Zase Zkusí, Jaký Je To Být Malá Jako Předložka Či Zájmeno Se. Když Už Jsme U Toto, Tak Zájmeno Se Je Nepostradatelné. Když Se Řekne "Karla se taky umyla", Je To O Něčem Jiném, Než Když To Zájmeno Vymažu A Řeknu "Karla taky umyla." Nevím, Jak Se Na to Díváte Vy, Ale Mně Přijde Docela Důležité Vědět (Kdyby Jen Z Úcty), Jestli To Byla Ta Karla Nebo Ten Karel. Zkrátka Jaké Pohlavní Identity Byl Ten Nebohý Boží Tvor, Na Němž Byla Páchána Hygiena (Případně Tvor, Který Ji Páchal Sám Na Sobě). 
Bez "Se" To Nejde. Je Zásadní. Tak Proč Ta Neúcta?

Možná Se Vám Teď Zdá, Že Jsem Šílená. To Se Vám Fakt Jen Zdá. Ve Skutečnosti Jsem Nohama Na Zemi Velmi Pevně. Jsem K Zemi Doslova Přikovaná. Možná Spíš Zabořená Do Země. Až Po Kotníky. To Proto, Že Se Často Musím Brodit Bahnem. A Kdo Je Víc Při Zemi Než Ten, Kdo Se Musí Brodit Bahnem?

Děkuji Za Pozornost.
Nestrachujte Se, Celé Články Tak Nikdy Psát Nebudu. Ne Proto, Že Se To Blbě Čte, Jelikož Si Musíte Dávat Pozor Na Tečky. Ještě Blběji Se To Totiž Píše. Byla Bych Blázen, Kdyby Se Mi Furt Chtělo Mačkat Shift.

Těším Se Na Vaše Hejty.

5 komentářů :

  1. :-D haha, přesně ten závěr jsem chtěla říct... ale ten myšlenkový pochod je věru zajímavý... nenapadlo by mne si myslet, že slovo malými písmeny je méně důstojné nebo potřebné, neb na vše je nutno pohlížet i jako na celek. Velké není bez malého :-) To už věděli i staří Číňané :-) ... ale čte se to opravdu šíleně :-D (nakonec i to je o zvyku)

    OdpovědětVymazat
  2. haha tak to je fakt vtipný, to by mě nenapadlo :D líbí se mi tvůj blog a styl psaní :) www.fitfoodhealthy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je skvělé toto. :D Ten závěr " Ještě blběji se to totiž píše". :D Taká upřímnost. :) Pěkný nápad. :)
    Catherine Ribbon

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, chtěla jsem se ospravedlnit za svou pravopisnou výstřednost :D

      Vymazat