pondělí 3. října 2016

Ze Života Zrzků: 10 důvodů, proč je mít zrzavé vlasy utrpení (1/2)

S vlasy je to někdy kříž. Někdo jich má málo, někdo zase moc. Najdou se i tací, kterým vlasy rostou i jinde než na hlavě.
V tomto článku se podíváme ale na jeden dost specifický vlasový problém: zrzavé vlasy.


Samotný tento pojem je složité uchopit a definovat, protože každej zrzek je zrzavej jinak. Je hodně odstínů zrzavé. V tom je ten kříž. Ať máte vlasy zrzavé jakýmkoli způsobem, tak to, co všechny zrzky spojuje, jsou nevýhody této barvy vlasů. 
Autorka tohoto článku bohužel/naštěstí (nehodící se škrtněte) o tom ví své, takže si můžete být jistí, že je založen na skutečných událostech. Jo, Vidlička v polévce má zrzavé vlasy, i když to už léta úspěšně tají. A ví moc dobře, proč to tají.

Tak tedy, proč je to takové utrpení, když máte zrzavé vlasy?

source


1. Jsme prostě ZRZAVÍ

Už v úvodu jsem naznačila, že všem je úplně jedno, jaký odstín zrzavé naše vlasy mají - všechny nás ignorantsky hází do jednoho pytle. Je jim buřt, jestli jsme zrzaví jenom trochu nebo úplně jako třeba Ed Sheeran. Pro všechny budeme prostě a jednoduše zrzaví. Kromě Ostraváků. Pro ty jste "zrZAvi" - s přízvukem na předposlední slabice.


2. "Není ti špatně? Jsi nějaká bledá!"

Pleť lidí se zrzavými vlasy je podle všech kritiků děsná. Jsme tak bledí, že se nás neustále někdo starostlivě ptá, jestli nám není na omdlení. A samozřejmě je nám často doporučováno, abychom s tou svou bledostí něco dělali, protože to všem připadá nepřitažlivé.
"Měla by ses opálit," říkaly mi moje hnědovlasé i blonďaté kamarádky. Opalování? Zapomeňte. Akorát zčervenáte a kůže z vás půjde náááádherně sloupnout, zaručeně se budete cítit jako svlékací kuřecí párek z Lidlu. Můžete zkusit solárko, ale pak je dost možné, že budete vypadat jako jednobarevný monolit. Přesně jako Donald Trump.



source


3. Barvy, co nám sluší, jsou strašně hnusný

Paleta je však široká: hnědá, hnědší, nejhnědší, hovňousková, žlutohnědá, zelenohnědá, hnědohnědá, bílohnědá, růžovohnědá, modrohnědá… Prostě jakákoliv barva, pokud je to hnědá.


4. Hejtři jsou nám celý život v patách

Všechny výše popsané nevýhody jsou samozřejmě zdrojem inspirace pro druhé. Když jste zrzouni, celý dětství vás ostatní děti buzerují. Ve velkým. Taky bych měla dodat, že rodiče těch malých šmejdů je v tom ještě podporují - ať už tím, že jsou sami zrzkofobní, takže jejich parchanti to mají takříkajíc z domu, nebo tím, že je prostě nechají urážet druhé, protože si přejí (nepřímo cituji jednu maminku), aby jejich dítě mělo ostré lokty. Být bezdůvodně hrubý na ostatní takovým rodičům asi připadá jako ta nejlepší cesta, jak kýžených ostrých loktů jejich malí miláčci dosáhnou.
A když jsou jednou školní léta za vámi, tak to taky nekončí. Pořád si z těch vašich pačesů někdo dělá hýždě, protože všichni si myslí, že jste už přijali svůj úděl šeredného zrzka a berete jako samozřejmost, že si by si o vás nikdo neopřel ani kolo.
Když se narodíte zrzaví a rozhodnete se to neskrývat, tak se musíte smířit s tím, že na světě je mnoho lidí, který nad vámi budou ohrnovat nos jenom proto, jaké máte vlasy a pleť. I v dospělosti budete potkávat lidi, který ve vás se samozřejmostí sobě vlastní budou vidět ten nejslabší článek. A samopochopitelně také ten nejméně trtkatelný článek.



Jaké jsou nejrozšířenější mýty a pověry o zrzcích a zrzkách?
Jsou některé z nich pravdivé?
A mají zrzaví nadpřirozené schopnosti?


Pokračování příště!


8 komentářů :

  1. Neviděla bych to tak černě - (ale naopak zrzavě). Ber to jako přednost. A najdou se tací (a není jich málo), co zrzky prostě milují.

    OdpovědětVymazat
  2. Mně se zrzky líbí, hlavně takovej ten irskej typ zelený oči a zrz hříva:)) A myslím, že vám slušej i zářivý barvy, zelená, červená:)

    OdpovědětVymazat
  3. Jéé, já mít vlasů víc, tak klidně budu i zrzavá... navíc hnědou miluju ale vypadám v ní jako stará mladá! :D Ale chápu, že jako zrzka bych možná toužila po něčem jiném. Pravda je, že jsem o zrzavých lidech moc lichotek neslyšela, jsou to prý "lišky podšité". :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...a strejda Donald nám taky nezlepšuje reputaci.

      Vymazat
  4. Všechny kluci chtěj zrzky, protože jsou něco jiného, exotika :D Mám pocit, že nemají duši, ale ruku do ohně bych za to nedal.

    OdpovědětVymazat
  5. Jak já obdivuju zrzavý vlasy! Na Instagramu stalkuju několik "zrz" profilů a už několikrát jsem byla umělá zrz. Poslední dva roky o tom neustále znovu přemýšlím :) Podle mě je to ta nejkrásnější barva vlasů.

    OdpovědětVymazat